Újabb csapás Berlusconira

A milánói másodfokú bíróság szombaton két évre eltiltotta közhivatal viselésétől az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconit, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnökét.
MTI, 2013. október 19. szombat, 12:32
Fotó: Napi.hu

A bíróságnak arról kellett döntenie, milyen mellékbüntetést szab ki a Mediaset-perben a nyáron egy év letöltendő börtönre ítélt volt miniszterelnökre. A másodfokú testület az ügyészség által kért eltiltást szabta ki. Ez kevesebb, mint a per májusi másodfokú ítéletében kért öt év eltiltás, amelyet a semmítőszék túlzottnak tartott.

Berlusconi védői a vállalkozó-politikus büntetlen előéletére tekintettel azt kértek, hogy ne tiltsák el a közhivataloktól. Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje bejelentette, hogy a mostani ítélet ellen is a semmítőszéknél fellebbeznek. Ha a semmítőszék a következő hónapokban megerősíti az ítéletet, Berlusconi két évig nem indulhat parlamenti választásokon. Ghedini hangsúlyozta, hogy Berlusconi - aki mindig is ártatlannak vallotta magát - a bíróság által "feltételezett" adócsalásért már 11 millió eurót fizetett be az olasz adóhatóságnak.

z ítéletek ellenére a PdL-elnöke továbbra is az olasz parlament tagja. A Berlusconi mandátumának visszavonásáról tartandó szenátusi szavazás időpontjáról a felsőház mentelmi bizottsága október 29-én határoz.

Ami a börtönbüntetést illeti, Silvio Berlusconi októberben azt kérelmezte, hogy ezt egy év közhasznú munkával tölthesse le. Ennek helyszínéről és feltételeiről az illetékes bíróság döntése jövőre várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2013.10.19 15:33

Madarat tolláról, embert barátjáról! http://www.pesterlloyd.net/2010_21/21parlamentIV/a_orbanberlusconi__Custom_.jpg

a következő unga-bunga partin lesz miről beszélniük...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.10.19 13:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html