Nem vet jó fényt a riói olimpia szervezőbizottságára és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra, hogy tagjaik luxuskörülmények között fogják tölteni az idejüket a versenyek alatt - derül ki a people.com cikkéből. Ez éles kontrasztban van azokkal a hírekkel, amelyekből kiderült, hogy a sportolók szállásai enyhén szólva távol állnak a luxusszínvonaltól.

Több nemzeti csapat jelezte, hogy a vízvezetékek eresztenek, gond van a wc-kkel és helyeként elektromos vezetékek lógnak ki a falakból. Egyes országok saját pénzükön fogadtak mesterembereket az olimpiai szállások befejezésére, mások perrel fenyegetik a szervezőket a félkész szobák miatt. Ráadásul a nyílt vízi versenyhelyszínek a szervezők ígéreteire rácáfolva továbbra is fertőzöttek.

Édes élet

A szervezők, a NOB és a nemzeti olimpiai bizottságok tagjai, illetve az olimpiát támogató szponzorok képviselői és vendégeik a Norwegian Gateaway nevű luxus-óceánjárón fogják múlatni az időt a nagy rendezvény alatt. A négyezer vendég fogadására képes hajó 40 napos szünetet tart megszokott menetrendjében, hogy úszó hotelként szolgálhasson a kiválasztottaknak.

A Getaway ráadásul vadonatúj: 2014-ben bocsátották vízre. Vendégeinek nyílt promenádot, spát, minigolfpáylát, öt vízi csúszdát és 25-féle ebédelési lehetőséget kínál.

A versenyeken részt vevő 17 ezer sportoló és kísérőik eközben a 31 épületből és 3604 apartmanból álló olimpiai faluban fognak élni, amely szervezők ígérete szerint a kezdés napjára, azaz jövő péntekre teljesen rendben lesz.