Újabb fenyegetés érkezett a magyar kormány címére is

A holland miniszterelnök is határidőt adott a schengeni határmentes övezet fenntartására a jelenlenlegi feltételekkel. Ha nem sikerül megállítani a bevándorlók áradatát és az eddig érkezetteket kvóták szerint szétosztani az EU-tagállamok között, akkor vége a szabad utazásnak.
Napi.hu, 2016. január 22. péntek, 09:31

Mark Rutte holland miniszterelnök úgy véli, hogy az Európai Uniónak hat-nyolc hete maradt arra, hogy megvédje a schengeni övezeten belüli szabad utazás rendszerét - idézte a davosi Világgazdasági Fórumon felszólaló politikust a Financial Times. Rutte szerint a tavasz beköszöntével sokszorosára nőhet az Európába érkező menekültek száma.

Ha ezt nem sikerül megelőzni, az jóvátehetetlen károkat okozhat a határmentes rendszernek, miután a benne részt vevő államok helyreállítanák határellenőrzésüket. A holland kormányfő szerint azonnal életbe kellene léptetni az EU és Törökország megállapodását, amely a vízumkényszer eltörlésért, a csatalakozási tárgyalások újrakezdésért és 3,3 milliárd euró támogatásért cserébe a török határ lezárását tartalmazza.

Nem bír el velük Európa

Rutte sürgeti az EU külső határvédelmének megerősítését és a kötelező kvóták érvénybe léptetését, amelyek alapján szétosztanák a bevándorlókat az EU-tagállamok között. Ez utóbbit a magyar kormánnyal az élen vehemensen ellenzik a kelet-közép-európai országok.

A holland politikus emlékeztetett arra, hogy idén eddig 35 ezer ember érkezett Törökországból Görögországba szemben 2015 januárjával, amikor az egész hónapban 1700 menekült lépte át a határt. Tavasszal ez a szám négyszeresére nőhet, amivel szerinte már nem bír el Európa.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa a héten azt mondta, hogy naponta 2000 menekült érkezik a szerb-macedón határra annak ellenére, hogy a térségben mínusz 19 Celsius-fokra esett a hőmérséklet.

Kinyitnák a pénztárcát

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter, aki eddig arról volt híres, hogy igencsak szűkmarkúan osztogatta az adófizetők pénzét, egyfajta új Marshall-terv indítását kezdeményezte az Európa környezetében lévő országok gazdasági fejlődésének felpörgetése érdekében.

A cél a menekültáradat megállítása lenne oly módon, hogy jobb életfeltételeket teremtenek a Közel-Keleten és Afrikában. Schäuble elismerte, hogy egy ilyen terv megvalósítása eurómilliárdokba kerülne. (És borítékolható, hogy kevesebb forrás jutna Kelet-Közép-Európának - a szerk.)

A pénzügyminisztertől, aki szintén a davosi fórumon szólalt fel, megkérdezték, hogy Németország el tudna-e boldogulni újabb egymillió menekülttel 2016-ban, miután 2015-ben már befogadott ennyi embert. Schäuble azt válaszolta: gondolni sem szeretne erre a forgatókönyvre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2016.01.22 16:20

@Daniel Dakota: "...a multi jó, a multi szuper, a mészárosgarancsi ezzel szemben elnyomó új földesúr, pfuj. :P"
Te ...
Mészárosnak 2010-ig 1 db cége volt.
2009-ben 75 millió bruttó bevétele volt a cégének.
2014-ban több 10 cége van, és 45 milliárd ft!!!!!!
Hogy a picsában lehet?Na?
Multi az a VERSENYpiacon válik gazdaggá.
Mészárosod a mi adónkból, mert Orbán haverja.
Méreg drágán dolgozik a cégei az államnak, mellette senki nem rúghat labdába közbeszerzéseken bolsikám.
Mi az ha nem KORRUPCIÓ?!
Szerinted Mészáros cégei megélnének a versenypiacon? Na?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai, 2016.01.22 16:13

@tegnaputan: Idefigyelj.
Gazdaság motorja a fejlett ipar és nem az agrárium, nem a kereskedem, és nem az építőipar stb.. Fogod?Ami nálunk nincs, Megszűnt Orbán alatt a K+F alap is, Vicc.
Audi kurvára rossz példa tőled. :)
Pon hogy Orbáno, a ksi csuti, adott 20 milliárd ft munkahely támogatásra 2011-ben az Audinak (kell link?), majd 2015-ben + milliárdot....hogy itt tartsák!
Ja, Audi 2013-ig nem vitte ki a hasznát, majd hirtelen 3-4 milliárd eurót a társasági adózás után.
Miért?Na?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2016.01.22 16:08

@Daniel Dakota: "...a multi jó, a multi szuper, a mészárosgarancsi ezzel szemben elnyomó új földesúr, pfuj. :P"

A jelen magyar viszonyait elnézve igen a multi jó...
A helyzet az, hogy lehet szidni és utálni őket - ez a nagy magyaros lelked szíve joga - de pillanatnyilag a közember számára náluk van az elérhető magasabb kereset.
Ha majd a magyar földesúr többet fizet mint az osztrák gazdálkodó és a CBA-s eladók fizetése meghaladja a multik által adott fizetést akkor majd újra értékeljük a dolgot. (tartok tőle, hogy nem mostanában lesz...)

A rendszerváltáskor gazdasági szempontból két lehetőség volt.
Kijelentjük az államcsődöt, vagy elfogadjuk azokat a feltételeket amit akkor ajánlani tudtak. A multik nem úgy lopták el az éj leple alatt a vagyont, mint azt sokan hirdetitek.... Megvették, fizettek érte. Ennyiért vették, mert ennyiért is el kellett adni. Így is lett kb 800 ezer munkanélküli. Nekik is járt valamennyi, hogy konkrétan éhen ne haljanak.
A Ganz hajógyár pl. nem azért ment tönkre, mert szándékosan tönkre akarták tenni. Egyszerűen kifogyott alóla a fizetőképes piac.
Utólag okoskodni lehet, csak nem érdemes.

Ami az un gyarmatosítást illeti....Miből gondoltad, hogy valaki/k ingyen mentőövet dobnak? Sem a törökök, sem a Habsburgok nem tették.

Az akkori helyzetben talán csak egy Deák szintű, kompromisszum kész igazi államférfi segíthetett volna az országon. Ilyen akkor sem volt, és még sokáig nem is lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszai, 2016.01.22 16:07

@tegnaputan: "Medgyesi Péter (Pénzügyminiszter a szocializmusban)azt nyilatkozta: szándékosan vitték Magyarországot adósságcsapdába, hogy (rabló)kapitalizmus lehessen Magyarországon."
Már megint egy baromság tőled!
Pont hogy D209-es alatt ment el az adósság a 50% béremeléssel és a 13. havi nyugdíjjal.
Hozzál bazd meg forrást, hol mondta a az SZT tiszt?!!! :)
1996-ig hasított az adósság, majd jött Bokros Lujó és privatizált, alatta kezdett el csökkenni 2002-ig. Akkora lement a GDP 52% -ra az adósság.

Agráriumnak felkopna az álla az évi 400-450 milliárd ft uniós támogatás nélkül.
Mit gondolsz, miért volt Fidesznél 2014-ig az állami földbérlés lenyúlása, majd most a földprivatizáció?
A hektáronkénti uniós pénzek miatt!
Kinek kell magyar agrártermék külföldön?
Senkinek (max. a ruszkiknak), mert kurvára drágán termel a gazda a sok orbáni adók miatt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2016.01.22 16:04

@ptiszai:
Robotizált külföld multiról írtál, mint akik nélkül nem lehetne magyar gazdaság.
Az Audi nem úgy gondolja, hogy lenne esélye az EU-ból való kizárásunak. Ők csak tudnak valamit. Így a kizárás gazdasági hatásáról való diskurzusunk csak fikció.
A fenti cikk pedig csak zsarolási kísérlet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html