Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hivatalosan is megerősítette az Európai Parlament sajtószolgálata, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő bizottsági alelnökségének ügyében az eredetileg tervezett időpontban, vagyis szerdán délután nem fog döntés születni.

A politikusit a párt még júliusban jelölte az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság egyik alelnökének, azonban már akkor a parlamenten belül és azon kívül is élénk tiltakozást váltott ki az ügy, ezért a szavazást szeptember 4-re halasztották - most azonban ismét lekerült az ügy a napirendről - írta a portál.

Trócsányi László hétfőn visszalépett az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki tisztségétől arra hivatkozással, hogy mivel hivatalosan is Magyarország uniós biztos-jelöltje lett, a két tisztséget nem tudja összeegyeztetni.

MIndkét helyre az Európai Néppártnak, azon belül a Fidesznek van joga jelöltet állítani. A harmadik, függőben lévő fideszes alelnök-jelölt Bocskor Andrea a Kulturális Bizottságban, az ő esetében - egyelőre - szeptember 23-án vagy 24-én dönt a szakbizottság.