Újabb fideszesből nem lesz most bizottsági alelnök az EP-ben

Hidvéghi Balázs sem lesz európai parlamenti (EP) bizottsági alelnök, Trócsányi László után az ő jelölése is lekerült a napirendről - írta az Index.hu.
Domokos László, 2019. szeptember 3. kedd, 13:40
Fotó: Napi.hu

Hivatalosan is megerősítette az Európai Parlament sajtószolgálata, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő bizottsági alelnökségének ügyében az eredetileg tervezett időpontban, vagyis szerdán délután nem fog döntés születni.

A politikusit a párt még júliusban jelölte az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság egyik alelnökének, azonban már akkor a parlamenten belül és azon kívül is élénk tiltakozást váltott ki az ügy, ezért a szavazást szeptember 4-re halasztották - most azonban ismét lekerült az ügy a napirendről - írta a portál.

Trócsányi László hétfőn visszalépett az Alkotmányügyi Bizottság alelnöki tisztségétől arra hivatkozással, hogy mivel hivatalosan is Magyarország uniós biztos-jelöltje lett, a két tisztséget nem tudja összeegyeztetni.

MIndkét helyre az Európai Néppártnak, azon belül a Fidesznek van joga jelöltet állítani. A harmadik, függőben lévő fideszes alelnök-jelölt Bocskor Andrea a Kulturális Bizottságban, az ő esetében - egyelőre - szeptember 23-án vagy 24-én dönt a szakbizottság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.09.04 09:47

gyakorlatilag tíz éve az EU-t és az országot rabló o1g vajda csicskáit nem engedik a mézesbödönhöz, milyen felháborító, rablónak nem adom a lakáskulcsomat, nemzetiségtől függetlenül,
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zornyikin53, 2019.09.03 21:39

Nagyon helyes,unio ellenes embereket miert valasztananak meg?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html