Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az autók és repülőgépek iránti jelentősen visszaeső kereslet következtében csökkent a várakozásoknál nagyobb mértékben, 2,5 százalékkal a tartós javak megrendelési állomány a tengerentúlon júniusban - derült ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium közleményéből.

A MarketWatch által összeállított elemzői konszenzus 0,6 százalékos visszaesést prognosztizált, alábecsülve az autóipari visszaesést.

Májusban a felülvizsgált adatok szerint 1,3 százalékkal nőtt a megrendelési állomány a tengerentúlon, szemben az első közlésben jelzett 1,8 százalékkal.

A vártnál nagyobb mértékű visszaesés ellenére a kereskedelmi minisztérium közleménye a stabilizáció jeleire hívta fel a figyelmet - a fémek, a szerszámgépek és az elektromos berendezések iránti kereslet nagymértékű növekedést regisztrált; a közlekedési eszközök megrendelés-állományának 12,8 százalékos negatív változását figyelmen kívül hagyva így 1,1 százalékos növekedést könyvelhettek el júniusra, szemben a stagnálást jelző prognózissal.

A tartós fogyasztási cikkek készletállomány 0,9 százalékkal csökkent, miközben az áruforgalom tizenegyedik hónap óta tartó folyamatos csökkenése sem változott; júniusban 0,2 százalék volt a visszaesés.

A legnagyobb visszaesést regisztráló repülőgép-piacon 38,5, az autópiacon 1 százalékos csökkenést mutat a felmérés.