Az ohiói kormányzó a CNN hírtelevíziónak adott interjújában beszélt erről. Viszont azt nem akarta elárulni, hogy az elnökválasztáson a republikánus elnökjelöltre szavaz-e. Annyit mondott: egyelőre nem áll készen Donald Trump támogatására.

Kasich elmondta, hogy nem személyesen keresték meg őt, hanem a munkatársa tájékoztatta őt arról, hogy Trump idősebbik fia, ifjabb Donald Trump felvette vele a kapcsolatot. Az ohiói kormányzó azt mondta: munkatársa arról számolt be neki, hogy nagy felhatalmazású alelnöki pozíciót ajánlottak, részt vehetett volna a belpolitika és a külpolitika alakításában is. John Kasich leszögezte: "soha nem érdekelt az alelnöki pozíció, senki alelnökjelöltje nem lennék".

Az esetleges alelnökjelöltségről szóló információt a The New York Times című lap publikálta a múlt hónapban, de mind Trump szóvivője, mind Trump idősebb fia cáfolta.

Az interjúban Kasich kitért arra, hogy miért nem vett részt a republikánusok Clevelandben tartott elnökjelölt-állító konvencióján. "Nem voltam felkészülve rá, hogy támogassam az elnökjelöltet, s úgy gondoltam, ezért nem volna helyes bemennem a terembe". Egyúttal elismerte, hogy a párton belül és kívül egyaránt sok bírálatot kapott a döntéséért. "Szeretem a pártomat, és  szeretem az országomat is, de hűnek kell lennem önmagamhoz. Szeretnék lelkes lenni, de nem tudok".

John Kasich nem mondta magát optimistának azt illetően, hogy novemberben Donald Trump megnyerheti-e magának Ohiót, de hangsúlyozta, hogy Ohio egyes vidékein, ahol az emberek nagyon elkeseredettek, a republikánus elnökjelölt győzelmet arathat.