Újabb furcsaságok a tao-pénzek körül

A vízilabda-egyesületek a hozzájuk kerülő tao-támogatások tizedével nem tudnak elszámolni és az illetékes minisztérium olyan lassan ellenőrzi a pénzek felhasználását, hogy egyes érintett vállalkozások időközben már meg is szűntek.
Komócsin Sándor, 2017. április 6. csütörtök, 09:38
Fotó: Napi.hu

A vízilabda-egyesületek jogosulatlanul használták fel a nekik jutó tao-támogatások tizedét, összesen 566 millió forintot - idézte a Magyar Nemzet a vízilabdaszövetség adatait, amelyeket a Tranparency International szerzett meg. A legtöbb pénzt közel 268 millió forint a Debrecen Cívis Póló Vízilabda SE-nél keresik.

A napilap cikkéből kiderül, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem kapkodja el az ellenőrzéseket, amelyeknek drákói következményei - kizárás a támogatási rendszerből, jelentős pénzbüntetés - lennének. Van olyan ügy, amelyen másfél éve ülnek a tárca revizorai.

Az ellenőrzés késése miatt a debreceni egyesület például még két évvel az első nem megfelelő pénzfelhasználás után is százmilliós nagyságrendben irányított  magához adóforintokat. Az érintett cégek és klubok közül több már nem is működik. Rajtuk gyakorlatilag képtelenség bármit behajtani.

HOZZÁSZÓLÁSOK