Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban a munkanélküliek jelentős része nem tud elutazni arra a munkahelyre, amelyet felkínálnak neki - írja a wyborcza.pl. A munkaügyi hivatalok előbb nézik azt, hogy a kérelmező hol lakik, mint hogy milyen a végzettsége.

Az ország egyes régióiban a vasúti összeköttetés borzalmas, amit súlyosbít, hogy bizonyos autóbuszvonalakat felszámoltak. Ezeken a helyeken szó szerint röghöz kötött, akinek nincs autója. Általában az idősebbekről vagy mozgássérültekről van szó, de sok fiatalt is érint a probléma. Lengyelországban a falvak 20 százalék küzd ezzel a problémával.

A nowosadecki vajdaságban például a szállodák, az éttermek és a boltok is bajban vannak emiatt. Mivel dolgozóiknak nincs mivel hazautazniuk még hétköznap is sokáig tartanak nyitva nem is beszélve a hétvégékről. Ezen a területen a falvak szinte teljesen el vannak vágva a külvilágtól és a válság évek óta tart. Az olecki területen a munkanélküliek 60 százaléka utasítja vissza a felajánlott munkát, mert nem tudna elutazni a munkahelyére.

Sokan az iskolabuszokat használják. Bár a felnőttek nem szállhatnak fel ezekre, a buszsofőrök szemet hunynak és némi pénzért mindenkinek megengedik, hogy ezeken utazzanak. A munkanélküliek időnként megpróbálnak régi, olcsó autót szerezni, de ezek fenntartása költséges a jövedelmükhöz képest.

A fotó forrása: Shutterstock