Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológusok szerint a hidegbetörés következményeit 187 millió ember szenvedheti meg Észak-Amerikában. Keddi összesítések szerint a szokatlanul erős fagyhullám legkevesebb négy emberéletet követelt az elmúlt három napban.

New Yorkban egyes helyeken egyetlen nap leforgása alatt 27-32 fokkal zuhant a hőmérséklet. A Central Parknál kedden -15 fokot mértek, ami egy 118 éves helyi rekordot adott át a történelemnek. A Queensben található La Guardia repülőtéren regisztrált -15,5 fok az ugyanezen a napon 46 évvel ezelőtt felállított -12 fokos rekordot döntötte meg.

Chicagoban hétfőn -27, az indiai Fort Wayne-ben -15 fok lett minden idők január 6-án mért hőmérsékleti mélypontja. Rekord hidegeket mértek Texasban és Oklahomában is. Florida középső területein keddre fagyveszélyre való figyelmeztetést adtak ki.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szükségállapotot hirdetett ki. A keleti partvidéken a hétfői olvadást követő hirtelen lehűlés miatt sok helyen síkosak az utak.

Chicago környékén hétfő este három vonat is elakadt az erős szél által emelt hótorlaszokban. Több mint 500 utas volt kénytelen a szerelvényeken tölteni az éjszakát. Az egyik vonaton mintegy 300 utas több mint 9 órán át vesztegelt a nyílt pályán. A New York-i Penn pályaudvaron kedd reggel egy órán keresztül visszatartották a New Jerseybe induló vonatokat, mert a fagy zavarokat okozott a jelzőberendezések működésében.

A dermesztő hideg miatt repülőjáratok ezreit kellett törölni az Egyesült Államokban.

Az amerikai Középnyugaton az előrejelzések szerint szerdán kezdődik meg a felmelegedés, a hőmérséklet várhatóan akkor emelkedhet az ilyenkor normális, fagypont körüli értékekre.