Újabb hidegháború felé közeledünk: berágtak az oroszok

Oroszország a kölcsönösség elve alapján válaszol majd az orosz cégek és magánszemélyek elleni amerikai szankciós lista bővítésére, a konkrét lépéseket már mérlegelik - jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán az orosz fővárosban.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 21. szerda, 13:34
Fotó: MTI/EPA

Peszkov elmondta, hogy még nem kezdődött meg Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök találkozójának gyakorlati előkészítése, mert még nem született konkrét megállapodás arról, hogy a két vezető külön is tárgyal-e a G-20-csoport júliusi hamburgi csúcstalálkozóján. "Július 7-ére semmi nincs betervezve" - mondta a szóvivő. "Szükség esetén lesz időnk (mindent előkészíteni), ezzel nincs probléma" - tette hozzá  az MTI szerint.

Peszkov kifejezte a Kreml reményét, hogy Washington annak mérlegelésénél, szállítson-e halált okozó fegyvert Kijevnek, figyelembe fogja venni, hogy Ukrajnában polgárháború zajlik. Hozzátette, hogy a haditechnikai együttműködés "abszolút módon a két ország belügye".

Arra a - Trump és Petro Porosenko ukrán elnök keddi fehér házi találkozóját követően elhangzott - washingtoni bejelentésre, miszerint az Egyesült Államok szeretné, ha Oroszország kivonulna Kelet-Ukrajnából, Peszkov azt hangoztatta, hogy a Donyec-medencében nincsenek orosz csapatok, ezért az ilyen nyilatkozatok "nem helyénvalóak". (Az USA kibővítette az Oroszország elleni szankciókat.)

Peszkov az ukrán és az amerikai politológusokra hagyta annak kommentálását, hogy Trump és Porosenko találkozója rövid ideig tartott.
"Üdvözöltük volna, ha ezen kapcsolatok eredményeképpen Kijev jelzést kapott volna a minszki megállapodások végrehajtásának szükségszerűségéről" - mondta.

Peszkov "tévesnek" és "valótlannak" nevezte azokat az állításokat, melyek szerint Putyin az Oliver Stone amerikai rendezőnek adott interjúsorozata közben Afganisztánban végrehajtott amerikai és nem szíriai orosz katonai műveletről készült felvételeket mutatott be egy mobiltelefonon. A szóvivő szerint az orosz elnök egy - meg nem nevezett - munkatársa telefonjának képernyőjén az orosz védelmi tárca jelentéséből származó videót mutatott be a filmesnek.

Azt, hogy Putyin amerikai és nem orosz harci felvételt mutatott be Stone-nak, először a Meduza című ellenzéki online kiadvány állította csütörtökön.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mecsabesz, 2017.06.22 17:50

@atombandi: "jol teszik az amcsik, ha ukrajnat felfegyverzik es kifustolik a ruszkikat onnan."

Szóval te sirsz a 3 VH-ért. Türelem, már nincs sok hátra és itt lesz. Hideg állapotban már zajlik, de nyugi, hőn áhított kívánságod hamarosan teljesülni fog, csak épp nyertese nem lesz neki, így hát én is, te is, több milliárdan a hullák számát fogjuk gyarapítani. Ezt fogja okozni beteges gyűlöleted.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2017, 2017.06.22 17:36

@atombandi: "a krim a szulofoldjuk?"
Mivel a krímen döntő többségében oroszok élnek, te minek neveznéd? :DD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.06.22 16:42

@atombandi: "nem beszelek oroszul es nem neztem meg oket"

Szép dolog, hogy legalább ezt elismered. Én beszélek oroszul és sokat jártam náluk, dolgozni is és turistaként is, valójában éveket töltöttem orosz nyelvterületen. Mégsem veszem a bátorságot hogy sommás kijelentéseket tegyek, hogy az oroszok így vagy úgy élnek, ilyen vagy olyan az életszínvonal. A legtöbbjük, főleg vidéken, valóban szerényen él, ugyanakkor nincsenek a nálunk látható, Bangladest idéző cigánytelepek. Hajléktalant egyet se láttam az évek alatt (bár ismerősök azt mondják hogy Moszkvában vannak). Egy doboz cigi 150-200 Ft-ba kerül átszámítva, miközben a nettó bérek hasonlóak a mieinkhez.

"peldaul megnezed egy adott orszag gdp-jet"

Igen, szokták mondani hogy Oroszország GDP-je annyi, mint Olaszországé. Az egy főre jutó adósságuk meg kb. tizede az olaszokénak. Ebből talán látható, hogy mennyit ér a GDP-mutató önmagában: ha nekem csak egy Zsigulim van, de nincs adósságom, a szomszédomnak meg egy 20 milliós Mercedese és 40 milliós adóssága, amit nem tud törleszteni így hamarosan meglátogatják a behajtóemberek, akkor melyikünk áll jobban, GDP-szakértő úr?


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.06.22 16:13

@Bahnsteig_Eins:
kepzeld tanultam oroszul az atkosban es nem voltam rossz benne. mondjuk azota jol elfelejtettem a javat, de gyorsan vissza tudnam szerezni azt a szintet, ha latnek benne potencialt. nem latok.

akarmennyire is meglepo, a 21. szazadban letezik egy olyan eszkoz, hogy internet. olyan dolgokra jo, hogy nem kell fizikailag oda menned megnezni a dolgokat, hanem a neten keresztul is tudsz tajekozodni. peldaul megnezed egy adott orszag gdp-jet, es mar latod is, hogy milyen szegeny egy orszag. atlagosan. aztan oroszszag tele van oligarchakkal, akik mindenfele luxushajokat meg footballcsapatokat vesznek, meg kolunfele sportesemenyek kiemelt szponzorai. ebbol le lehet vonni a kovetkezteteseket, hogy sokan gazdagabbak az atlagnal. ha sokan gazdagok, akkor rengeteg szegenynek kell lennie, hogy kijojjon az atlag. ilyen egyszeru.

ha ehhez hozzavesszuk, hogy a gdp esik, es a gazdagok nem szoktak elszegenyedni plane nem oroszorszagban, akkor a sima mezei kozember egyre jobban nyomorog. latod, ez egy gondolatmenet, mar altalanos iskola vegen a gyerekeknek is kepesnek kell lenniuk ilyen osszefuggesek felismeresere. kicsike onkontrollt gyakorolhatnal, hogy neked ez miert nem sikerult...

nem beszelek oroszul es nem neztem meg oket, tehat en nem tudhatom.
hat baratom, lehet, hogy kurvara azt hitted, hogy megmondtad a tutit, de bizony kurvara a kozepkorban ragadtal. szegyen, hogy ennyi sutnivalod sincs, hogy posztolas elott ezt meg tudjad allapitani. stilszeruen azt mondanam, hogy szegenysegi bizonyitvanyt allitottal ki magadrol...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.06.22 16:00

@MLB2017:
a krim a szulofoldjuk?
mellesleg putyin mar zsido is?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html