Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbb irodaházban, iskolában, plázában és hasonló nagy épületben elzárták a vizet az utóbbi hónapokban, így most a világ egészségügyi szakértői attól félnek, hogy egy elfeledett betegség ütheti fel újra fejét, amikor újra megindul az élet, és elindul a víz a hetekig használaton kívül álló vezetékekben - olvasható a portálon.

Amikor nem áramlik a fertőtlenítős víz a vezetékekben, és a hőmérséklet is ingadozik, olyankor megfelelő körülmények alakulnak ki az úgynevezett legionárius betegséget kiváltó kórokozók elszaporodásához. Ez a baktérium álló vizekben szeret élni, jellemzően melegben, különösen nagy méretű légkondicionáló berendezésekben szaporodhat el, vagy rosszul karban tartott vízvezetékekben, zuhanyzókban, csaptelepekben, amennyiben nem tisztítják őket, vagy ritkán vannak használatban.

A legionellózis tünetei nagyon hasonlítanak a koronavírus fizikai megnyilvánulásaira. Magas láztól, fejfájástól, száraz köhögéstől szenvednek a betegek, és a kórban tízből egy ember meghal súlyos tüdőgyulladás következtében. Több koronavírusos beteg szervezetében megtalálták a legionella nevű baktériumot is - nem is kevés esetben, összesen a betegek 20 százalékánál fordult elő.

A legionárius betegség gyógyítható, ennek ellenére egy bakteriális fertőzéshullám óriási megterhelést jelentene az amúgy is súlyosan lestrapált egészségügyi rendszerek számára.

Az egészségügyi szervezetek most figyelmeztettek mindenkit a világon, aki hotelek, szállodák, iskolák, gyárak, irodaházak üzemeltetéséért felelős. A gondnokoknak egy pontosan leírt folyamaton keresztül kell majd a vizes rendszereket tisztítaniuk, fertőtleníteniük, majd újraindítaniuk.