Újabb katasztrófa Olaszországban: leszakadt egy híd

Észak-Olaszországban leomlott egy közúti híd, amelyen normális esetben óriási forgalom halad keresztül. A koronavírus-járvány miatt azonban a katasztrófa idején majdnem teljesen üres volt.
Komócsin Sándor, 2020. április 8. szerda, 13:56
Fotó: Reuters

Egy normális körülmények között rendkívül forgalmas híd annak rendje és módja szerint leszakadt Észak-Olaszországban - jelentette a Reuters. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásoknak köszönhetően csak két autó volt a hídon, amelyek vezetői megúszták kisebb sérülésekkel a katasztrófát. A 260 méter hosszú híd Aulla városka közelében van, nagyjából félúton Genova és Firenze között.

A tűzoltók még mindig a helyszínen vannak a két sérültet kórházba szállították. A híd felügyeletét korábban a tartományi hatóságok látták el, ám később átadták az ANAS-nak, az állami vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato leányvállalatának. A kormány részletes jelentésre kötelezte az ANAS-t az ügyben. Nem is olyan régen, 2018 augusztusában 43 ember vesztette életét, amikor Genova mellett leomlott egy viadukt, amelyet az Atlantia infrastruktúra-üzemeletető cég menedzselt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.04.08 20:15

Állítólag az olasz hidak jelentős része életveszélyes: olyan sok kenőpénzt követelnek a z ottani politikusok a pályázatok nyerteseitől, hogy jó minőségű betonra már nem futja az összegből. Még jó, hogy Magyarországon nem fordulhat elő, hogy az nyeri az állami megbízást, aki a legalacsonyabb pályázati összegből a legtöbb kenőpénzt csúsztatja vissza a megfelelő zsebbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.04.08 15:57

Aki látta a Végső állomás- című filmet, az sejtheti mit éltek/élhettek volna át.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html