A pártnak nem volt egyszerű éve, hiszen a Labour, azaz a brit Munkáspárt az európai uniós tagság fenntartásáért szállt síkra a kampányban, a kilépésről szóló döntés után pedig a párt parlamenti frakciójának többsége megvonta a bizalmat Corbyntól, akit tavaly választottak meg a politikai tömörülés élére. Ezt végül túlélte és szeptemberben újra őt szavazták meg a Munkáspárt élére.

Ez a kis közjáték azonban nem akadályozta meg Corbynt, hogy újra és újra meglepő ötletekkel álljon elő. Most például úgy látja, hogy a brexit miatt durván egyenlőtlenné válhat a brit a gazdaság, ezt pedig úgy lehetne megakadályozni, vagy legalábbis enyhíteni, ha létrehoznának egy felső határt a fizetéseknél.

Amikor megkérdezték tőle, hogy pontosan milyen összegre gondolt, Corbyn elmondta, hogy ezt most még nem tudja pontosan, de mindenképp szükség lenne rá, hiszen az Egyesült Királyságban az OECD országok átlagánál jóval nagyobb eltérések találhatóak a fizetések között.

"Mindez csak romlani fog a jövőben. Amennyiben egy egyenlőbb társadalomban akarunk élni és fizetni a közszolgáltatásokat, úgy nem engedhetjük meg magunknak, hogy engedjük tovább nőni az egyenlőtlenségeket" - idézte Corbynt a The Guardian.

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Munkáspárt vezetője eljátszadozik a gondolattal, tavaly a Heraldnak is kifejtette a nézeteit. Akkor úgy vélte, hogy a maximális bér bevezetése lenne a lehető legkorrektebb lépés a társadalommal szemben. "Miért van az, hogy a bankároknak a bónuszok kellenek, hogy dolgozzanak, míg az utcaseprőket csak fenyegetéssel tudják rávenni a munkára" - mondott egy sarkosított példát akkor Corbyn, aki szerint ezért is szükség lenne a felső határ megszabására.