Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rémisztő videókkal demonstrálták azt az álhírt, hogy az autóban hagyott alkoholos kézfertőtlenítőktől a nyári melegben felgyulladhatnak az autók. A videók a Facebookon és a Twitteren is megjelentek, sőt egy wisconsini tűzoltóság is átvette őket. A rémületet okozó posztot később törölték, majd a videókról viszonylag hamar kiderült, hogy nem ott és nem akkor készültek - olvasható a portál cikkében.

Az egyik például egy 2015-ös videó Szaúd-Arábiából, vagyis nem most gyulladt fel, nem a kézfertőtlenítő miatt, és nem az Amerikai Egyesült Államokban, és a többi videó is legalább egy éves.

A tűzoltóság szerint az alkohol begyulladásához nagyjából 300 Celsius-fokos hőmérsékletnek kellene lennie az autó belsejében. Az alkohol persze tűzveszélyes anyag, de amíg valaki nem gyújtja meg direkt módon öngyújtóval vagy gyufával a kézfertőtlenítőjét azaz nincs olyan tűzforrás, ami lángra lobbanthatná, addig nem kell attól tartania, hogy spontán leég az autója fertőtlenítő miatt a portál beszámolója szerint.

Az autó felforrósodása persze mindenképpen veszélyes ha kisgyereket, vagy állatokat zárunk a kocsiba és a fényvédő krémeknek sem tesz jót a nagy meleg.