Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A konzervatív kormány cserben hagyta az Egyesült Királyságot a brit parlamenti ellenzék legnagyobb erejét alkotó Munkáspárt vezetője szerint. Jeremy Corbyn szerint előrehozott választásokra van szükség, mert az ország válságba került a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésének veszélye miatt.

A munkáspárti vezető hétfőn Northamptonshire megyében tartandó beszédét előzetesen ismertetve a BBC azt közölte, Jeremy Corbyn fogadkozik, hogy mindent megtesz, amit csak kell a rendezetlen brexit megakadályozásáért.

Úgy látja, hogy a "tory brexit-válság" miatt szükségessé vált előrehozott választás sorsdöntő lesz az ország számára, "emberöltőnként egyszer adódó lehetőség a valódi változásra", amelynek jelentősége az 1945-ös vagy az 1979-es választásokéhoz mérhető.

Amennyiben választások lesznek ősszel, a Munkáspárt egy újabb népszavazás mellett érvel, hogy a szavazóké legyen a döntő szó, hitelt érdemlő választási lehetőségekkel mindkét oldal számára, beleértve az Európai Unióban maradást is - idézte szavait az MTI nyomán a Hirado.hu.

Egy vasárnap nyilvánosságra került kormányzati jelentés szerint az áruszállításban, az üzemanyag- és a gyógyszerellátásban, valamint az utasforgalomban jelentős fennakadások, ennek nyomán pedig országszerte tüntetések várhatók a rendezetlen brexit esetén, továbbá kevesebb lehet a friss élelmiszer, jelentősen emelkedhetnek az árak.