Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jaroslaw Kaczynski, a lengyelországi kormánypárt, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) elnöke vidéki körútja elején adott interjújában tengerparti Szczecinben kijelentette, hogy meg akarják változtatni a választójogi törvényt. Kaczynski megjegyzéseit komolyan kell venni, ugyanis a szakértők egybehangzó véleménye szerint ő az ország tényleges vezetője.

Szerinte a lengyel társadalom már nagyon várja ezeket a változtatásokat, például azokat az szabályoknak a módosítását, amelyek az egy tisztséget betöltő személyek (például a vajdák, a polgármesterek, a városok elnökei) második hivatali idejére vonatkoznak. A PiS elnöke úgy véli, hogy olyan viszonyok alakultak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a hosszú ideig hatalomban lévő vezetők visszaéljenek a pozíciójukkal.

Mindenkinek jó legyen!

Röviden szólva kénytelenek vagyunk a jelenlegi nagyon sánta választási törvényt és az egész választási szervezetet megváltoztatni, kijavítani - fogalmozott Kaczynski. A pártvezető egy másik interjújában elismételte, hogy szerinte pártja nem ártott az ellenzéknek (amely a sajtószabadság korlátozása miatt egy hónapos demonstrációsorozatot indított december közepétől január közepéig).

Kaczynski szerint nekik van igazuk a Lengyelországról szóló vitában. Úgy véli, hogy nagyon sokáig kormányozni fognak és megváltoztatják Lengyelországot. Nem mulasztotta el felsorolni a PiS-kormány eddigi népbarát intézkedéseit, például minimálbér emelését. A kormány azt szeretné, ha a lengyel gazdaság fejlődésének eredményei mindenkihez eljutnának.