Újabb multi megaberuházása választotta Lengyelországot

A Lufthansa Technik és az MTU Aero Engines 700 millió zloty (168 millió euró) beruházással épülő repülőgép-technológiai üzeme lesz a legnagyobb közvetlen külföldi befektetés az idén Lengyelországban - jelentette be szerdán Tomasz Pisula, a PAIH lengyel kereskedelmi és beruházási ügynökség elnöke.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 18. szerda, 20:34
Fotó: MTI/EPA

A beruházással Európa egyik legmodernebb repüléstechnológiai szolgáltató központja épül fel a délkelet-lengyelországi Rzeszow mellett. "A beruházás a tavalyi hannoveri vásáron felvett kapcsolatok közvetlen eredményeként jött létre" - közölte az idei hannoveri vásárral kapcsolatos lengyel részvételi tervekről tartott sajtótájékoztatón.

A létesítmény életciklusa legalább 35 év és mintegy ezer munkahelyet teremt, túlnyomó többségében mérnökök számára - írja az MTI. (Növelnék a bioüzemanyagok szerepét a repülésben.)

Az EME (Engine Maintenence Europe) Aero cég, a Lufthansa Technik és az MTU Aero Engines AG közös vállalkozásának a kivitelezése az idén májusban kezdődik. Az üzem a tervek szerint 2020-ban kezdi meg a működést évente négyszáz, az Airbus A320neo gépcsaládnál használt PW1000G hajtómű szervizeléséhez elegendő kapacitással.

HOZZÁSZÓLÁSOK