Újabb orosz embargó

Oroszország október 22-től ideiglenesen megtiltotta az ukrán eredetű, illetve Ukrajnán át más országokból érkező valamennyi zöldség és gyümölcs behozatalát.
MTI-Eco, 2014. október 21. kedd, 16:42

A Roszszelhoznadzor orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet azzal indokolta a kedden bejelentett döntést, hogy felmerült a gyanú: sok ukrán eredetigazolással rendelkező zöldség- és gyümölcsszállítmány valójában nem is Ukrajnából, hanem a Moszkva által élelmiszerembargóval sújtott országokból származik. Amíg a kijevi fél nem vállal százszázalékos garanciát az eredetigazolásokra, Ukrajna felől semmilyen zöldség és gyümölcs nem léphet be az országba - áll az orosz hatóság közleményében.

Oroszország augusztus 7-én teljes embargót vezetett be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, a baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2014.10.21 17:57

Jó hír!Olcsó az alma,nem versenyez a narancs árával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html