Itthon a KSH közli az építőipar decemberi teljesítményéről szóló jelentését. A várható visszaesés természetesen senkinek nem jelent majd meglepetést.

Kedd reggel kaphatunk képet az Egyesült Királyság fogyasztói által tapasztalt deflációs nyomás mértékéről. A fogyasztói árak a Bloomberg felmérése szerint januárban egy százalékkal csökkenhettek a szigetországban a decemberi 0,4 százalékos mérséklődés után. Az éves pénzromlás így összességében 2,7 százalékra mérséklődhetett a decemberi 3,1 százalékról.

A délelőtt folyamán teszi közzé a német ZEW intézet bizalmi indexét. Ez várhatóan február hónapban további enyhülést fog mutatni, a januári mínusz 31 pontos értékhez képest az elemzők most mínusz 25 pontot várnak a német fogyasztókra vonatkoztatva. Az egész euró zónában is javulhatott a hangulat valamennyit, itt a korábbi mínusz 30,8 pont után mínusz 27,5 pont a szakértők előrejelzése.

Az Egyesült Államokban az ABC fogyasztói bizalmi indexében nem várnak jelentősebb változást. Míg a decemberi mínusz 49 pontról januárban mínusz 53 pontra sikerült romlania a mutatónak, addig a Bloomberg adatai szerint ezúttal stagnálást várnak az elemzők