Újabb régiós csapás a magyarokra

Lengyelország mellett Romániában a legalacsonyabb az élelmiszerek és a nem szeszesitalok ára az Európai Unióban. Magyarország sem áll sokkal rosszabbul, de csak a negyedik ezen a listán.
Barabás Júlia, 2017. június 21. szerda, 06:20
Fotó: Napi.hu

Egy a 2016-os állapotokra vonatkozó felmérés szerint Lengyelországban és Romániában jóval az EU-s átlag alatt lehet lehet hozzájutni az élelmiszerekhez - írta a Maszol. Nem meglepő módon Nyugat-Európában jóval mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk az embereknek, bár a különbség nagyságát akár megdöbbentőnek is tarthatjuk.

Az élelmiszerek és a nem szeszes italok Dániában a legdrágábbak. Ebben az országban az európai uniós átlag 150 százalékáért lehet beszerezni ezeket. Svédországban 126 százalék, Ausztriában 123 százalék, Luxemburg 121 százalék ez az arány.

Romániában az uniós átlag 69 százalékát kell fizetni, míg Bulgáriában még kevesebbet, 56 százalékát, Magyarországon 67 százalékát, Lengyelországban 68 százalékát. A vendéglőkben és a hotelekben az EU-s átlag 53 százalékért lehet enni-inni-aludni Romániában. Csak Bulgáriában lehet ennél olcsóbban vendégeskedni. Dánia a legdrágább ország: ott az EU-átlag 150 százalékát kell fizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.06.21 08:23

Micsoda öröm, ugye, hugi ? Ha igaz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html