Újabb részletek derültek ki a brüsszeli merényletről

Egy 36 éves marokkói állampolgárságú férfi volt a kedd esti brüsszeli merényletkísérlet elkövetője, aki nem szerepel szélsőségesként a rendőrség nyilvántartásában - tudatta szerdán Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 21. szerda, 11:45
Fotó: Reuters

A biztonsági erők által a brüsszeli központi pályaudvaron agyonlőtt férfinél nem találtak fegyvereket, és a korábbi hírekkel ellentétben nem viselt robbanómellényt sem, "csak" egy robbanóanyagokkal és szögekkel megpakolt táska volt nála, amelyet megpróbált felrobbantani - mondta a szóvivő.

A tettes lakását éjszaka átkutatták a belga főváros hírhedt Molenbeek negyedében.

Charles Michel kormányfő kiemelte, hogy a merényletkísérlet tragikus véget érhetett volna, ha az elkövetőnél lévő pokolgép "rendesen" felrobban, és ha nincsenek "résen" a közelben járőröző katonák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.06.21 17:21

http://www.vilaglato.info/europa-elitje-lathatoan-a-sokszinuseggel-akar-ongyilkos-lenni/
"Évtizedeken át Európa arra biztatta a vendégmunkásokat és családtagjaikat, hogy jöjjenek. Mint Merkel kancellár egyszer bevallotta azonban, írja Murrey, senki nem gondolt arra, hogy maradnak is."

Retves-tetves, féreg, G. merkel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2017.06.21 12:03

"nem szerepel szélsőségesként a rendőrség nyilvántartásában" mégis az volt.
"csak" egy robbanóanyagokkal és szögekkel megpakolt táska volt nála, amelyet megpróbált felrobbantani
Elszigetelt eset+mentális zavarok stb. A ballibsi vezetők meg menekülnek a NO-GO zónákból és onnan beszélnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html