Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A China News Service hírügynökség jelentése szerint szombaton váratlanul ismét nagy tűz lobbant fel a területen.  A helyszínen lévő újságírók hét-nyolc robbanást hallottak, és legalább három helyen sűrű füstfelhő emelkedett az ég felé.

A szerda éjjeli robbanás helyszínén több helyen még mindig nem sikerült eloltani a tüzet. A Hszinhua jelentése szerint a hatóságok súlyosan mérgező nátrium-cianid terjedését észlelték a kikötői negyedben, ezért megkezdték a veszélyeztetett lakosság kitelepítését az övezetből.

A szerdai éjszakai első robbanás óta tovább nőtt a halálos áldozatok száma: a szombati helyzetnek megfelelő összegzés szerint 85-en haltak meg, köztük 21 tűzoltó, több százan megsebesültek, és még mindig keresnek embereket.

A katasztrófa szerda éjszaka egy tűzzel kezdődött, amihez mozgósították a tűzoltóságot, és amikor már munkához láttak a helyszínen, akkor robbant fel több vegyszerraktár. A baleset színhelyére összesen mintegy ezer tűzoltót küldtek, és sokan még nem kerültek elő közülük - mondták el a szombati sajtótájékoztatón.

Esély sem volt a menekülésre, ezért ilyen magas az áldozatok száma a soraikból - mondta Tiencsin tűzoltóparancsnoka.

Kiderült a tájékoztatón az is, hogy bár a szabályok szerint veszélyes anyagokat tilos tárolni lakó- és középületek 1000 méteres körzetén belül, a város egyik apartmanegyüttese 500 méteren belül volt. Amikor a telket az ingatlanfejlesztő megvette, akkor még nem voltak ott a veszélyes raktárak, és később sem kapott tájékoztatást róluk.