Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz statisztikai hivatal hétfőn kiadott jelentése szerint éves összevetésben 2,7 százalékkal zsugorodott az ipari termelés januárban a decemberi 4,5 százalékos visszaesés után. Az Interfax orosz hírügynökség által megkérdezett elemzők átlagosan 2 százalékos csökkenésre számítottak.

Szezonális és naptári kiigazítással az ipari termelés 0,4 százalékkal emelkedett januárban az előző hónaphoz képest, szemben a decemberi 0,1 százalékos csökkenéssel. Tavaly egész évben 3,4 százalékkal esett vissza az orosz ipari termelés, míg 2014-ben 1,7 százalékkal, 2013-ban pedig 0,4 százalékkal bővült.

A statisztikai hivatal hétfőn arról is beszámolt, hogy januárban valamivel több mint 48 ezer személyautót gyártottak, ami éves összevetésben 40,4, az előző hónaphoz képest pedig 45,1 százalékos csökkenést jelent. A teherautók (2400 darab) esetében az éves visszaesés mértéke 11,1 százalék, decemberhez képest pedig 83,7 százalék. Az elkészült autóbuszok száma (684 darab) tavaly januárhoz képest 14,2, decemberhez képest pedig 84 százalékkal csökkent.

Az ünnepnapok (ortodox karácsony és újév) nagy száma miatt január még a "normális" években sem számít irányadónak, a folyó év lehetséges dinamikáját általában a februári adatoktól kezdve lehet megítélni.