Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Nagyobb nyomást kell gyakorolni azokra az országokra, melyek úgy gondolják, hogy az érvényes jog fölé helyezhetik magukat. Ha valaki megsérti a jogot, azt szankcionálni kell" - vélekedett Maas.

A dpa szerint Maas nem engedné meg a magyar miniszterelnöknek, hogy az Európai Bíróság ítélete ellenére kitartson elutasító hozzáállása mellett a menekültek befogadása terén.

"Ha valaki semmibe veszi a bíróság ítéletét, annak pénzügyi következményei kell, hogy legyenek. Aki a menekültkérdésben megbontja az európai összetartást, az ne számítson anyagi kérdésekben európai szolidaritásra" - fogalmazott a német igazságügyi miniszter. A szociáldemokrata politikus azt is hozzáteszi, hogy "aki független bíróságok ítéletét nem tartja tiszteletben, az a jogállamiság minden elvének búcsút int".

Az Európai Bíróság szerdán úgy döntött, elutasítja Magyarország és Szlovákia keresetét, melyben Budapest és Varsó az Európai Unió miniszteri tanácsának a menekültek elosztására vonatkozó határozatának megsemmisítését kérte.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban kijelentette, hogy a bíróság ítéletét tudomásul kell venni, de ez nem ok arra, hogy Magyarország megváltoztassa bevándorláspolitikáját, és nem fogja engedni, hogy Magyarországot "bevándorlóországgá" változtassák.