Újabb szankciókat fogadtak el Moszkva ellen

Az EU után Kanada is újabb büntetőintézkedéseket fogadott el Oroszországgal szemben az ukrán válsággal kapcsolatban.
Inforádió, MTI, 2015. február 18. szerda, 07:55
Fotó: Reuters

A szankciók elsősorban az állami tulajdonban lévő Rosztyeh fegyvervállalatot vezető Szergej Csemezovot és a szintén állami tulajdonban lévő Rosznyeft energiavállalatot sújtják.

A Kanadában kedden ismertetett lista 37 orosz és ukrán személy ellen léptet életbe gazdasági büntetőintézkedéseket és utazási tilalmat. A szankciók emellett 17 orosz és ukrán vállalatot sújtanak.

A Rosznyeft és Csemezov mellett az orosz törvényhozás és a hadsereg egyes tagjai, a legnagyobb orosz motoros klub, az Éjjeli Farkasok elnöke, valamint donyecki és luhanszki szakadár csoportok tagjai is felkerültek a listára.

A kanadai kormányfő azt mondta, a szankciókat az oroszbarát szakadárok által elkövetett, egyre súlyosbodó harci cselekmények tették indokolttá. Stephen Harper szerint kormánya figyelemmel kíséri az orosz és az ukrán államfő között a múlt héten létrejött tűzszüneti megállapodást, és készen állnak újabb intézkedéseket hozni Moszkvával és az általa támogatott felkelőkkel szemben, amennyiben nem tartják be a megállapodásban foglaltakat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2015.02.18 11:20

@Pen: Nem olyan régi hír hogy az USA exportja nőtt Ororszországba, szóval messze nem a partvonalról szurkol. Valamint azok a tanácsok nekem "több mint tanácsoknak", inkább utasításoknak tűnnek.
A többivel egyetértek. Az USA egyszerűen két riválisát akarja gazdaságilag és/vagy katonailag összeugrasztani, a hegemóniájának fentartása végett, és persze ha lehet a gazdaságot pörgetni fegyvereladásokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pen, 2015.02.18 11:02

A baj az,hogy az újabb szankciók ugyan úgy az eu.gazdaságát is sújtja Míg amerika ez idáig a partvonalon szurkol és ostobábbnál ostobább tanácsot ad olyan érzés mintha összeakarná ugrasztani az eu.t az oroszokkal.Viszont ez a konfliktus sokkal nagyobb veszéllyel jár mint gondolnánk és az amik röhögnek a markukba kibicnek semmi sem drága.Amibe mesterkednek a lokális atomháború nem létezik,de ők hisznek benne szóval nem jó ez így sehogy sem.Vannak mások akik szintén aggódnak és az agresszort nem európában keresik hanem az óceánon túl látják meg azt és ha végig gondoljuk lehet,hogy igazuk van.
Íme:,, http://youtu.be/nMhv4XBJ8fs "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2015.02.18 08:18

Érdekli is Putyint, amikor tegnap Orbán és Áder rezidenciájáról csodálhatta meg új birodalmát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html