Újabb szörnyű fenyegetés érkezett Észak-Koreából

Az észak-koreai rezsim Dél-Korea és az Egyesült Államok közösen tartott hadgyakorlata előtt üzent. A rezsim ellenséges lépésnek tekinti a katonai akciót és megtorlással fenyeget - idézi a CNN értesülését az atv.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 20. vasárnap, 11:10
Fotó: MTI/AP

Az USA a múlt héten jelentette be, hogy a Phenjannal kialakult konfliktus ellenére sem halasztja el a hétfőn kezdődő, évente megtartott közös hadgyakorlatozást Dél-Koreával. A gyakorlat során egy esetleges észak-koreai offenzívát szimulálnak és kizárólag védekező hadmozdulatokat gyakorolnak.

A phenjani rezsim szerint a közös katonai akció "vakmerő tett, amely nukleáris háborúhoz vezet". Se az Egyesült Államok belterületei, se Guam és Hawaii sem tudja elkerülni a "könyörtelen csapásukat", ha úgy döntenek - írja a portál.

Phenjan a múlt héten készített pontos terveket Guam szigetének megtámadására. Kim Dzsong Un azonban akkor azt mondta, a támadás megindításáról akkor dönt majd, ha az Egyesült Államok előbb lép, és még egy ideig figyelemmel kíséri az USA cselekedeteit.

Nem tudni azonban, hogy a hadgyakorlat megtartását Észak-Korea provokációnak tekinti-e majd. Most azt üzenték, ha egy megelőző csapás legkisebb jelét is érzékelik, lépnek.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK