Újra sminkelnek a lengyel nők

Lengyelországban visszatértek korábbi vásárlási szokásaikhoz a nők, akik viszonylag sokat sminkelnek, emellett az a csomagolóanyag a legnépszerűbb, amit könnyű fertőtleníteni.
Barabás Júlia, 2020. június 7. vasárnap, 15:42
Fotó: Getty Images

Az, hogy a járvány vége felé tartanak a lengyelek, mutatja a lengyel nők vásárlási szokásának változása: elindultak a boltokba a kozmetikumokért - írta a Rzeczpospolita. Ezt persze évtizedek óta teszik, még a hetvenes években, a hiánygazdaság évei alatt sem volt hiány sminkekben, krémekben, és kiemelkedő volt ez az iparág Lengyelországban.

Idén azonban közbeszól a maszkviselés: az alatt nem sminkeltek, ám május utolsó hetében - maszkviselés ide, maszkviselés oda - csaknem 169 százalékkal nőtt a sminkeléshez szükséges kozmetikumok eladása. A legjobban a szem kifestésére alkalmas eszközöket vitték - ezeket nem takarják a maszkok. Ezzel együtt ez új jelenség a járvány alatt.

További változás a lengyel vásárlói szokásokban, hogy megszerették a műanyag csomagolást. Lengyelországban a csomagolási anyagok gyártása hét éve nő, aminek további lökést adhat, hogy megugrott a kereslet a jól lezárt termékek iránt. Elsősorban a műanyag csomagolásokat keresik, csak azután jön a papír, a fém és az üveg. A vásárlók ezeket tartják biztonságosnak, mivel könnyen fertőtleníthetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK