Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az, hogy a járvány vége felé tartanak a lengyelek, mutatja a lengyel nők vásárlási szokásának változása: elindultak a boltokba a kozmetikumokért - írta a Rzeczpospolita. Ezt persze évtizedek óta teszik, még a hetvenes években, a hiánygazdaság évei alatt sem volt hiány sminkekben, krémekben, és kiemelkedő volt ez az iparág Lengyelországban.

Idén azonban közbeszól a maszkviselés: az alatt nem sminkeltek, ám május utolsó hetében - maszkviselés ide, maszkviselés oda - csaknem 169 százalékkal nőtt a sminkeléshez szükséges kozmetikumok eladása. A legjobban a szem kifestésére alkalmas eszközöket vitték - ezeket nem takarják a maszkok. Ezzel együtt ez új jelenség a járvány alatt.

További változás a lengyel vásárlói szokásokban, hogy megszerették a műanyag csomagolást. Lengyelországban a csomagolási anyagok gyártása hét éve nő, aminek további lökést adhat, hogy megugrott a kereslet a jól lezárt termékek iránt. Elsősorban a műanyag csomagolásokat keresik, csak azután jön a papír, a fém és az üveg. A vásárlók ezeket tartják biztonságosnak, mivel könnyen fertőtleníthetők.