Újra atomenergiát termel Japán

A fukusimai baleset óta először termel áramot egy japán atomreaktor.
MTI-Eco, 2012. július 1. vasárnap, 13:35
Fotó: Napi.hu

Vasárnap hálózatra kapcsolták a japán Ohi atomerőmű 3-as reaktorát, az elsőt azóta, hogy a fukusimai baleset miatt az ország összes atomerőművét leállították, hogy elvégezzék a biztonsági ellenőrzéseket.

Noda Josihiko (Yoshihiko Noda) miniszterelnök az elmúlt hónapban rendelte el az Ohi erőmű 3-as és 4-es reaktorának újraindítását azzal az indoklással, hogy nukleáris energiatermelés nélkül nem lehet fenntartani a lakosság megszokott életszínvonalát.

Az atomerőművek leállásával kieső energiatermelés pótlása a szén- és olajimport ugrásszerű növekedését vonta maga után Japánban. A forró nyári hónapokban pedig már akuttá vált az áramkorlátozások bevezetésének veszélye.

A tavaly márciusi földrengés-szökőár természeti katasztrófa által okozott fukusimai reaktorleolvadás után Japán biztonsági ellenőrzésekre fokozatosan leállította az országban működő mind az 50 reaktort. Az Ohi atomerőmű 3-as és 4-es blokkja az ellenőrzések után megkapta a működési engedélyt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Emerico, 2012.07.01 19:18

Na ugye ugye. Nem lehet kikerülni a nem-fosszilis energia hordozókra épülő atomenergiát. Az is csak látszat tevékenység volt, hogy mind az 50-et bezárták. Mostmár mindenki beletörödik, mert a légkondi is csak árammal akar működni.
Ez olyan lenne mintha orbán 1 hétig nem engedné kinyitni a állami hivatalokat (okmányirodák, TB székház, mav(apeh), stb). Aztán 1 hét múlva kinyitná a népharagra és azt mondhatná, na ugye hogy szükség van a fidesz kormányzott állami apparátusra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html