Újra csökkent a Nasdaq

Négy napos folyamatos emelkedést követően hétfőn 51,86 pontos, 2,64 százalékos csökkenéssel 1909,57 ponton zárt a Nasdaq, miután a Morgan Stanley elemzői szerint a félvezetőgyártó vállalatok nagy valószínűséggel csökkenteni fogják az év hátralévő részére vonatkozó eredményelőrejelzéseiket, s profitjukban a negyedik negyedév előtt nem várható javulás. Az S&P 500 0,3 százalékkal 1179,68 pontra csökkent, a Dow Jones viszont 0,31 százalékkal 10 158,56 pontra emelkedett.
Besenyei Éva, 2001. április 17. kedd, 08:16
Fotó:

Tőzsdezárás után jelentette be a Cisco Systems, hogy harmadik negyedévének értékesítése a már lefelé módosított becsléseknél is nagyobb mértékben, várhatóan 30 százalékkal marad alatta az előző negyedévinek, s az internetes hálózati berendezések legnagyobb gyártójaként ismert társaság egyidejűleg azt is közölte, hogy megszüntet 8 500 munkahelyet. A hír a félvezetőgyártók közül az Intel és a Qualkomm részvényeit vetette vissza leginkább. Az olajvállalatok papírjai viszont kelendőek voltak, miután a benzinárak kilenchónapos csúcspont közelébe emelkedtek az Egyesült Államokban.
A héten több USA-beli nagyvállalat eredményjelentése várható: ma az Intelé, a Johnson & Johnsoné és az Eastman Kodaké, szerdán az IBM-é, és az Apple-é, csütörtökön pedig a Microsofté és a Gateway-é.

HOZZÁSZÓLÁSOK