Három ajánlat érkezett a CFR Marfa román tehervasúti társaság részvénytöbbségére, miután enyhítettek a tender feltételein. Az első menetben a hatóságok érvénytelennek nyilvánították a három beérkezett ajánlatot, mert nem feleltek meg a kiírás feltételeinek.

Most enyhítettek ezeken - az ajánlattevők éves forgalmának elvárt éves mértékét 100 millióról 20 millió euróra szállították le, de változatlanul hagyták a 180 millió eurós árat. Ennek ellenére Relu Fenechiu közlekedési miniszter bízik benne, hogy a június 20-ikai határidőre sikerül tető alá hozni a megállapodást.

A veszteséges cég többségi részesedésének megszerzéséért hárman indultak harcba: az amerikai OmniTRAX, a helyi Grup Feroviar Roman (GFR), valamint a Transferoviar Grup (TFG) és az osztrák befektetési alap, a Donau Finanz összefogása. Ez a privatizáció egyike azoknak, amit Bukarest a Nemzetközi Valutaalap 20 milliárd eurós mentőhitelének fejében vállalt. A legnagyobb román tehervasúti társaság árbevétele 2011-ben 261 millió euró volt, amin 22 millió eurót vesztett - írta a Balkan Insight.