Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az összes félbeszakadt kétoldalú projekt, a Török Áramlat gázvezeték és az akkuyui atomerőmű építése mellett újraindul a kereskedelem és az idegenforgalom is Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök szentpétervári találkozója nyomán - írta szerdán a Vedomosztyi című üzleti napilap.

Az újság értékelése szerint az egyetlen megoldatlan égető probléma a felek Szíriával kapcsolatos álláspontja közötti különbség maradt, amely a Moszkva és az Ankara közötti konfliktus valódi kiváltó oka volt, mert a válság nem pusztán egyetlen bombázó lelövése miatt tört ki. Megmaradtak még a nézetkülönbségek a tágabb értelemben vett közel-keleti térség, a Kaukázus és a krími tatárok ügyében is.

Az RBK gazdasági lap arra hívta fel a figyelmet, hogy Moszkva a Szu-24-es lelövését követően bocsánatkérést és kártérítést követelt Ankarától, ám az utóbbi kérdésről Szentpéterváron sem az orosz, sem a török vezetők nem tettek említést. Az elemzés szerint a bocsánatkérés elegendőnek bizonyult.

A Kommerszant szerint a csúcson eldőlt, hogy a Török Áramlatnak két ága lesz: az egyik a török keresletet fogja kielégíteni, a másikon pedig az európai gázszállításokat fogják lebonyolítani. A lap rámutatott, hogy Erdogan ígéretet tett az Európába ezen az úton történő gázexport biztosítására.