Újraindul a vasúti forgalom Budapest és a montenegrói tengerpart között

A Budapest és a montenegrói tengerpart között a jövő nyáron újra meginduló közvetlen vasúti összeköttetés is téma volt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Branimir Gvozdenovic montenegrói fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter csütörtöki budapesti tárgyalásán.
MTI, 2013. október 31. csütörtök, 17:10
Fotó: Napi.hu

A politikusok megbeszélésén a két ország közötti energetikai, környezetvédelmi, közlekedésügyi és turisztikai együttműködésről volt szó - közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a felek egyeztettek az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részvételéről a montenegrói villamosenergia-rendszer modernizálásában és bővítésében, valamint bevonásáról az elektromos távvezetékek építésébe.

Megállapodtak továbbá abban, hogy a Budapest-Belgrád-Bar vasútvonal felújításával kapcsolatban közösen folytatják a tárgyalásokat a kínai fejlesztési források bevonása érdekében.

Az államtitkár és a miniszter arról is tárgyalt, hogy bevonják a Magyar Vízipari Klaszter cégeit montenegrói vízügyi beruházásokba, valamint arról, hogy november végén Podgoricában magyar-montenegrói építőipari és infrastrukturális találkozót szerveznek a montenegrói infrastrukturális fejlesztésekbe való magyar vállalati bekapcsolódás érdekében - közölte a sajtófőnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK