Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Feltámadt az egykor Jugoszláviát 35 éven át vezető Joszip Broz Tito állami luxusvonata, hogy turistákat szállítson régimódi pompában Szerbiából Macedóniába. Az Explore Montenegro utazási iroda programjában részt vevők reggel hétkor szállnak fel az úgynevezett Kék Vonatra, hogy 12 óra alatt érjék el a macedóniai Bart. Az 5-10 napos programok ára fejenként 700 fontról indul.

Építésekor, 1959-ben, állítólag ez volt a világ egyik legnagyobb luxussal ellátott szerelvénye, amelyen art deco stílusban hálószobák, szalonok, nemesfa-borításos étterem, konferenciaterem és konyha található. A nemesfa-borításokon kívül berakásos parkett, értékes szőnyegek, bársony és selyem uralja a belsőt, amit Tito mellett vendégei, több mint 60 uralkodó, állam- és kormányfő évezhette. Szolgálata alatt több mint 600 ezer kilométert tett meg, és ezen a vonaton szállították a marsall koporsóját keresztül egész Jugoszlávián 1980 májusában.

Az ellentmondásos, de kétségtelenül történelmi jelentőségű vezető végső nyughelyét, a Kuca Cvecát, a Virágok Házát, amelyben Jugoszlávia történelmének múzeumát is berendezték, Belgrádban eddig mintegy 17 millióan látogatták meg.