Újrakezdődik a közlekedési káosz

A hármas metró északi és déli végének felújítására írt ki közbeszerzési eljárást a BKV. Mindkét szakaszon több mint egy évig fogják megkeseríteni az utasok életét a munkálatok. Nem spórolják ki a lifteket a megállókból.
Komócsin Sándor, 2017. március 9. csütörtök, 08:56
Fotó: Napi.hu

Az M3-as metró északi és déli szakaszának felújítására írt ki pályázatot a BKV, amely a déli részt egyszer már meghirdette, majd ezt visszavonta - írja a Világgazdaság. Északon az Újpest-központ végállomástól a Dózsa György útig, délen Kőbánya-Kispesttől a Népligetig szedik szét a metrót.

A pályázatok győzteseinek ki kell cserélnie az elektromos rendszereket, fel kell újítania a szigeteléseket, mozgólépcsőket és lifteket kell beépítenie. Az utóbbiakat korábban meg akarták spórolni, de a tiltakozások miatt mégis lesznek liftek, kérdés, hogy pontosan melyik megállókban.

Az indulók az árajánlatukkal szerezhetik a legtöbb pontot, de a kiíró díjazza azt is, ha valamelyikük a 36 hónapos kötelező jótállást megfejeli még némi többlet garanciával. Az északi szakasszal 14 hónap alatt, a délivel 15 hónap alatt kell végezni. A tervek szerint az M3-as felújítása 2017 közepén kezdődik, a munkát több lépcsőben végzik el, vélhetően ezért nem pályáztatták meg a középső rész rekonstrukcióját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2017.03.09 13:00

Közröhej... és ki/milyen stáb dönti el, hogy melyik állomásokon legyen lift? Tekintve, hogy már a múlt század 90-es évei óta minden, a köz által használt helhez kellene legyen akadálymentes megközelítési lehetőség, miért is kivétel ezek alól a földalatti? Minden állomáso ki kell építeni és ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html