A Zöldek politikusa pénteken bejelentette: sikerült összegyűjtenie négymillió-nyolcszázezer dollárt, hogy fedezhesse az esetleges újraszámlálás költségeit, s egyúttal kérte is a voksok újraszámlálását Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban.

Mindhárom szövetségi államban Donald Trump szerezte meg a közvetlen szavazatok (tehát a választók által leadott voksok) többségét is, de mivel csak kis arányban, ezért Stein amellett próbál érvelni, hogy esetleg külföldi hackerek támadást intéztek a számítógépes rendszerek ellen, s így befolyásolták a választási eredményeket.

Még Hillary Clinton támogatói is amellett foglaltak állást a különböző televízióknak adott nyilatkozataikban, hogy az újraszámlálás teljesen felesleges, mert sehol nem volt választási csalás, és az újraszámlálás sem változtathat a választás végeredményén. Jill Stein pénteki nyilatkozatában közölte: célja nem Donald Trump elnökségének aláásása, hanem az amerikai választási rendszer sérthetetlenségének megvizsgálása, s egyúttal annak bizonyítása is, hogy "az amerikai választási rendszer mennyire megbízhatatlan".

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje már a választás éjszakáján elismerte vereségét, s másnap elmondott beszédében sikereket is kívánt a megválasztott elnöknek, Donald Trumpnak.

A három kérdéses szövetségi államban mindenütt Donald Trump nyert, ráadásul ezek az államok sok elektort is adnak: Pennsylvania 20, Michigan 16, Wisconsin pedig 10 elektort küld az elektori testületbe, amely végül hivatalosan is megválasztja az Egyesült Államok elnökét.