Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szenátusi vezetők egyikének sem volt kihívója. A törvényhozás alsóházában, a képviselőházban a republikánus képviselők csoportja - amely januártól kisebbségben lesz - helyi idő szerint szerdán késő délután választ vezetőt, az eddigi frakcióvezetőnek, a kaliforniai Kevin McCarthynak azonban az ohiói Jim Jordan kihívásával kell szembenéznie - idézi az MTI.

Az alsóházban többségbe került demokraták - amerikai sajtójelentések szerint - valószínűleg csak a hónap végén választanak frakcióvezetőt. Bár elemzők Nancy Pelosinak, az eddigi frakcióvezetőnek az újraválasztását valószínűsítik, és maga Pelosi is ilyen értelmű interjút adott a hét végén a CNN hírtelevíziónak, a The Washington Post című lap szerdán arról adott hírt, hogy Pelosinak egyelőre nincs meg a szükséges támogatottsága, sokan nem őt szeretnék a képviselői csoport vezetőjének és házelnöknek.

Nancy Pelosi szerdán szakszervezeti érdekképviseletek vezetőinek konferenciáján mondott beszédet, ezt követően több szakszervezet levélben hozta nyilvánosságra, hogy támogatja házelnöki megválasztását.

A demokrata frakcióvezetői és házelnöki posztra egyébként az ohiói Marcia Fudge pályázik, aki szerdán úgy nyilatkozott: egyre többen bátorítják őt, mivel Pelosinak egyelőre nincs meg a megfelelő támogatottsága a megválasztásához.