Megint Ukrajna miatt aggódik az EU

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa azonnali intézkedések meghozatalára szólította fel Oroszországot és Ukrajnát a bebörtönzöttek és fogva tartottak helyzetének javítása érdekében.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 21. kedd, 10:42
Fotó: Shutterstock

Dunja Mijatovic Szergej Lavrov orosz, és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek küldött levelében aggodalmát fejezte ki az orosz és ukrán börtönökben fogva tartottak körülményei miatt.

A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács emberi jogi biztosa felszólította az orosz és az ukrán hatóságokat, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, és azonnal foglalkozzanak az érintettek legsürgetőbb szükségleteivel annak érdekében, hogy megakadályozzák helyzetük további romlását, amely esetükben akár visszafordíthatatlan következményekhez is vezethet.

Mijatovic levelében megerősítette korábbi jószolgálati felajánlását, amely szerint kész segítséget nyújtani a megoldatlan helyzet leküzdéséhez, és hozzájárulni a fogva tartottak helyzetének kielégítő megoldásához, beleértve a humanitárius okokból történő szabadon bocsátásukat - írja az MTI. (Erről beszélt Merkel és Putyin a tárgyalás előtt.)

HOZZÁSZÓLÁSOK