Világbanki garanciával kapott hitelt Ukrajna

Ukrajna 529 millió euró, a Világbank által garantált hitelt kapott a Deutsche Banktól - hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán pénzügyminisztérium honlapján.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 20:30
Fotó: Shutterstock

A kölcsönt két részletre bontva kapta az ország: 240 millió eurót 4 éves, 289 millió eurót pedig 10 éves lejárattal.

A Világbank tavaly decemberben hagyta jóvá, hogy 750 millió dollár kölcsönre pénzügyi biztosítékot nyújt Ukrajnának - emlékeztetett az UNIAN hírügynökség. Az első ilyen, a Világbank által garantált hitel - 349 millió euró - december 27-én érkezett be az állami költségvetésbe - írta az MTI.

Közben pénteken a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ukrajnai állandó képviselete közölte, hogy a szervezettől újabb küldöttség érkezik március 5-én Kijevbe a nemrég aláírt új készenléti hitelprogramban meghatározott gazdasági reformok előrehaladásának áttekintésére és megvitatására. A misszió a tervek szerint március 13-ig vizsgálódik Kijevben.

Az IMF tavaly decemberben hagyott jóvá egy 14 hónapra szóló 3,9 milliárd dolláros új készenléti hitelkeretet, amelynek első, 1,4 milliárd dolláros részletét még abban a hónapban át is utalta.

Az új készenléti hitelkeret a 2015-ben elindított 17,5 milliárd dolláros négyéves IMF-program kiváltása, mivel annak lejárt a határideje. Egyébként abból a négy év alatt Ukrajna összesen csak 8,7 milliárd dollárt tudott felvenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.02 19:07

Bele a lyukas dézsába! Az adónkból!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.03.02 18:56

Pénz a lefolyóba. Sosem látják viszont. Hitelből, hitelbe bukdácsolnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html