Az IMF 5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 5 milliárd dolláros készenlét hitelt hagyott jóvá Ukrajnának 18 hónapra, az összegből Kijev 2,1 milliárd dollárt azonnal lehívhat, amit az ukrán kormány a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére fordíthat - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. június 10. szerda, 21:29
Fotó: Reuters

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Twitter-bejegyzésében üdvözölte az IMF döntését, és megjegyezte, hogy az első körben átutalható 2,1 milliárd dolláros részlet 200 millió dollárral felülmúlja az ukrán várakozásokat.

Az IMF a 2,1 milliárd dollár feletti összeget négy részletben tervezi folyósítani, mindegyiket rendre egy felülvizsgálat után, ami inkább arra összpontosít, hogy mennyire sikerül stabilizálni a gazdaságot, semmint a szerkezeti reformokra - áll Krisztalina Georgieva, az IMF vezérigazgatójának közleményében.

Az ukrán jegybank előrejelzése szerint a hazai össztermék (GDP) az idén mintegy 5 százalékkal csökken, ezen belül a folyó második negyedévben 12 százalékkal eshet. Az IMF borúlátóbb, az idei évre 8,2 százalékos gazdasági visszaeséssel számol Ukrajnában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.06.10 21:40

Helyes, Szeva bácsi már várja.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.06.10 21:38

Pénz a lefolyóba. Sosem látják viszont.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html