Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt napban az igazolt fertőzöttek száma 1489 új esettel 79 750-re, az elhunytaké pedig 27 újabb halálos áldozattal 1879-re nőtt, miközben eddig 43 655-en gyógyultak meg, közülük előző nap hatszázan. Jelenleg 34 216 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 862-vel nőtt egy nap alatt. A mostani rekord növekmény előtt kedden 1271, szerdán 1318, csütörtökön pedig 1453 új fertőzéses esetet jegyeztek fel Ukrajnában.

A legtöbb új beteget, kétszázat ismét a fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 165-öt az ország déli részén lévő Odessza megyéből, az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből pedig 154-et. Utóbbi régióban haltak meg a legtöbben előző nap: öt halálesetet jelentettek. Lviv megyében velük együtt a betegségben elhunytak száma 299-re nőtt, az azonosított fertőzötteké pedig már meghaladta a 10,7 ezret.

Az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben az elhunytak száma hárommal 145-re, az igazolt betegeké pedig 9378-ra emelkedett.

Kárpátalján a betegség halálos áldozatainak száma újabb kettővel 218-ra nőtt. A megyében eddig 5697 fertőzöttet regisztráltak, közülük 2399-en gyógyultak meg.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján kiemelte, hogy az elmúlt napban 294 Covid-19-beteget kellett kórházba számítani, és ez is egy újabb szomorú rekord a járvány kitörése óta. A tárcavezető közölte: kezdeményezni fogja a kormányzat illetékes tisztségviselőinél a korlátozások betartásának szigorúbb ellenőrzését.

Közben Volodimir Zelenszkij elnök - hivatalának szombati sajtóközleménye szerint - utasította Denisz Smihal miniszterelnököt, hogy a fertőzés terjedésének gyors ütemére tekintettel a kormány "mobilizálja erőfeszítéseit a járvány második hullámának elkerülése érdekében". Egyebek mellett utasított arra, hogy vizsgálják meg a kórházak fogadóképességét, az egészségügyi intézményeket a megfelelő felszereltséggel, az ott dolgozókat pedig védőruházattal lássák el, és szigorúbban ellenőrizzék a korlátozások betartását. Ezenfelül elrendelte, hogy vizsgálják felül az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigetről történő belépésre vonatkozó jelenlegi szabályokat.

Előző nap az országban Sztepanov tájékoztatása alapján 39 869 tesztet végeztek el, ebből 19 327 volt PCR-teszt és 20 542 antitestszűrés.