Ukrajna nem kap több EU-segélyt

Ukrajna adós maradt több vállalt ígéretével, ezért Brüsszel úgy döntött, hogy nem folyósítja a Kijevnek jóváhagyott 1,8 milliárd dolláros támogatás utolsó részlétét - írta az MTI.
Domokos Erika, 2017. december 1. péntek, 16:07
Fotó: Shutterstock

Az Ukrajnának az év elején elindított 1,8 milliárd eurós EU-támogatási program első két, egyenként 600 millió eurós részletét Brüsszel februárban és áprilisban utalta át.

Az utolsó részletet ősszel kellett volna megkapnia Ukrajnának, de az összeget az EU azóta sem folyósította, mert Kijev több vállalását még mindig nem teljesítette. (Keményen odaléphetnénk az ukránoknak.)

Az Ukrajnának megajánlott program december végével kifut. Brüsszel pénteken ugyanakkor jelezte, hogy ha Kijev minden vállalását teljesíti, kész megfontolni a támogatási program kiterjesztését a jövő évre.

Az EU a legutóbb áprilisban átutalt 600 millió eurós részlettel együtt már mintegy 2,8 milliárd euró támogatást adott Kijevnek 2014 óta.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.01 16:46

Az Ukrajna-nak adott pénz pénz a lefolyóba. A büdös életben nem látják viszont. Szemét brüsszeli tintanyalók, ezt az EUs polgárok zsebéből veszik ki. Azok dolgoznak meg érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html