A 0629.com.ua nevű helyi hírportál jelentése alapján az épület környékén reggel munkaruhás emberek bontották el a szakadárok által emelt barikádokat, az odahordott gumiabroncsokat teherautókra pakolták. Az épület visszafoglalása közben a környéken lakók nem hallottak lövéseket. A központban helyreállt a közlekedés. Az előző nap kiégett trolibuszt eltávolították a járművek útjából.

Éjjel a városházát megszállva tartó Moszkva-barát szakadárok gumiabroncsokat égettek az épület előtt, emiatt sűrű fekete füst borította be a városközpontot, közben lövések hallatszottak, és megszólaltak a városi szirénák is.

Kedd este tűzpárbaj volt a mariupoli repülőtér melletti laktanya közelében: fekete és terepruhás fegyveresek több járművet tűz alá vettek. Helyi jelentések már aznap arról szóltak, hogy vélhetően terrorellenes hadművelet kezdődött Mariupolban. A városi egészségügyi szolgálat szerdai tájékoztatása szerint viszont senki nem fordult hozzájuk orvosi segítségért, lőtt sérüléssel senkit nem kellett ellátniuk.

Eközben a kelet-ukrajnai megye északi részén, Szlovjanszk környékén reggel is folytatódtak a harcok a terrorellenes művelet erői és a szakadárok között. Dmitro Timcsuk katonapolitikai szakértő, újságíró, az "Információs Ellenállás" nevű szervezet koordinátora arról számolt be, hogy szakadárok egy csoportja megpróbált kitörni a városból, a terrorellenes erők azonban feltartóztatták őket egy ellenőrzőpontnál, és tűzharc bontakozott ki közöttük. Az eddigi jelentések szerint a biztonsági erők tagjai közül senki sem sérült meg, a szakadárok veszteségeiről pedig nem érkezett hír.

Az éjjel az ukrán fegyveres erők ellentámadást indítottak a városban lévő szakadárok ellen. Folyamatosan ropogtak a gépfegyverek, és két nagy erejű robbanásról is beszámoltak a helyszíni tudósításokban.

A TSzN ukrán televízió tudósítása szerint a Szlovjanszkban élők a harcok miatt napok óta félnek kimenni az utcára, sokan a munkahelyükön éjszakáznak, a gyerekeket nem engedik iskolába, de nehezen is tudnának eljutni, hiszen nem járnak a tömegközlekedési eszközök.