Ukrajnában második napja romlik a járványhelyzet

Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra egy nap alatt 528 új fertőzéses esetet azonosítottak azután, hogy az elmúlt napokban a napi növekedés már 400-500 közé esett vissza - derült ki az egészségügyi minisztérium által közölt adatokból az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2020. május 16. szombat, 20:49
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az újonnan regisztráltakkal az azonosított fertőzöttek száma elérte a 17 858-at az országban. A betegségben elhunytak száma az elmúlt 24 órában 21 újabb halálos áldozattal 497-re nőtt. Eddig 4906-an gyógyultak fel, közülük előző nap 433-an.

Az egészségügyi dolgozók közül eddig már 3512-en fertőződtek meg és 25-en haltak bele a betegségbe.

Az ország két legfertőzöttebb területe változatlanul a romániai határnál lévő Csernyivci megye 2647, és a főváros, Kijev 2221 azonosított fertőzöttel. Kárpátalja megyében eddig 858 fertőzöttet jegyeztek fel.

Vitalij Klicsko főpolgármester szombaton a Facebookon közölte, hogy az elmúlt napban Kijevben két újabb beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma velük együtt 45-re nőtt a fővárosban. Előző nap az országban a legtöbb új beteget Kijevben regisztrálták, 153-at. Ehhez hozzájárult, hogy egy kijevi bentlakásos lányiskolában járványgóc alakult ki, 81-en fertőződtek meg.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter előző nap, a Volodimir Zelenszkij államfő elnökletével zajló szokásos válságstáb-értekezleten közölte, hogy ha minden a tervek szerint alakul, a jövő héten megkezdik Ukrajnában is a lakosság tömeges antitestszűrését. Részleteket erről egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

Ukrajnában pénteken sem javult a helyzet.

HOZZÁSZÓLÁSOK