Ukrajnát idén is kisegíti az IMF

Ukrajna idén összesen 1,7 milliárd dollárnyi pénzügyi támogatást kap a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) - közölte az ukrán miniszterelnök kedden, miután hazaérkezett Washingtonból, ahol hivatalos tárgyalásokat folytatott a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetőivel.
MTI, 2016. június 21. kedd, 15:12
Fotó: Reuters

Volodimir Hrojszman azt mondta, hogy az ukrán gazdaság idén várhatóan 1,5 százalékkal erősödik.

Június elején David Lipton, az IMF igazgatóhelyettese az egyik ukrán televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy ha valamennyi kérdésben sikerül végleges megállapodásra jutni az ukrán illetékesekkel, akkor Kijev júliusban vagy augusztusban megkapja a következő kölcsönrészletet.

Az IMF küldöttsége legutóbb májusban tekintette át Kijevben, hogyan teljesíti Ukrajna a tavaly megkötött hitelszerződés feltételeit. Az IMF 2015 márciusában 17,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajna számára, amelyet négy éven át több részletben tervez folyósítani. A kölcsön első részletét - 5 milliárd dollárt - 2015. március 13-án, a második részletet - 1,7 milliárd dollárt - augusztus 4-én kapta meg Kijev.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.06.21 17:47

Háborús országnak pénzt adni? Elment a józan eszük. Ez pénz a lefolyóba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html