Egy kiszivárgott felvétel szerint Desislava Taneva bolgár mezőgazdasági miniszter tisztában van azzal, hogy bizonyos EU-támogatásokat eltulajdonítottak a tárcája környezetében, de azt mondta annak, aki ezt felvetette neki, hogy söpörjék a problémát a szőnyeg alá - derült ki a bne IntelliNews cikkéből. A Bojko Boriszov miniszterelnök vezette jobboldali Gerb pártot sok bírálat éri az eltulajdonított uniós források és a korrupció miatt.

A felvétel a miniszter gyümölcs- és zöldségügyi tanácsadó testületének értekezletén készült valószínűleg március végén. Georgi Vaszilev a bolgár borsszövetség főtitkára megkérdezte a minisztert, miért kap ágazat több támogatást, mint amennyii az EU Voluntary Couple Support alapjából kaphatna.

Taneva azt javasolta a főtitkárnak, hogy ne feszegessék a kérdést, ragaszkodjanak ahhoz, hogy minden szabályos, mert ha nem ezt teszik, akkor az unió visszavonja az egész összeget. Vaszilev szervezete 22 tagvállalatát kérdezte a pénzről, ám nem sokra jutottak, és gondolta megkérdezi a minisztert is, hogy mi van a számok mögött. A főtitkár szerint sokan úgy kaptak pénzt, hogy valójában nem termelnek semmit vagy csak a pénz ötödét-negyedét költik mezőgazdasági tevékenységre.