Uniós források migránsok integrálásához: útmutatót tett közzé Brüsszel

Az Európai Bizottság útmutatót tett közzé az uniós tagállamok országos és regionális hatóságai számára, amely az integrációs stratégiák és kezdeményezések tervezésében, valamint a megvalósítást finanszírozó uniós források közötti eligazodásban nyújt segítséget - közölte Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 24. szerda, 20:40
Fotó: Shutterstock

Tájékoztatása szerint a dokumentum az olyan helyi integrációs stratégiák kidolgozását könnyíti meg, amelyek még a jelenlegi, 2020-ig terjedő költségvetési időszakban előirányozott uniós forrásokból részesülnek támogatásban.

"Ahhoz, hogy Európa továbbra is virágozzék, és társadalmainkat a jövőben is az összetartás és a befogadás jellemezze, nagyon fontos, hogy minden erőnkkel elősegítsük az integrációt. Az elkövetkezendő években ez lesz a prioritásunk. A migráció csak akkor nyit meg valódi lehetőségeket mind a lakosság, mind a migránsok és a menekültek számára, ha az újonnan érkezők sikeresen be tudnak illeszkedni a társadalomba" - fogalmazott az MTI tudósítása szerint.

Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős uniós biztos kijelentette, az EU amellett kötelezte el magát, hogy a migrációs kihívást lehetőséggé alakítja át a társadalom és gazdaság számára. A közzétett útmutató célja, hogy hozzájáruljon azoknak a tagországi integrációs kezdeményezéseknek a sikeréhez, amelyekhez az EU is biztosít forrásokat.

Az útmutató szerint az átfogó és hatékony hosszú távú integrációs stratégiáknak öt fontos területre kell kiterjedniük:

  • a befogadásra,
  • az oktatásra,
  • a foglalkoztatásra,
  • a lakhatásra,
  • és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésre.

A dokumentum felsorolja az öt kiemelt terület legsürgetőbb kihívásait és megfelelő támogató intézkedéseket is javasol hozzájuk, és ismerteti, hogy az egyes intézkedésekhez mely uniós forrásból lehet támogatást igényelni.

Mint a tájékoztatón elmondták, a tagállamok és a régiók az uniós finanszírozási lehetőségek széles skáláját vehetik igénybe különböző típusú integrációs kezdeményezéseikhez, amelyek lehetővé teszik például, hogy a migránsok érkezésük után nyelvórákra járjanak, egészségügyi ellátásban részesüljenek, vagy hogy segítséget kapjanak a munka- és lakáskereséshez és a társadalomba történő beilleszkedéshez.

Képünk forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.01.24 23:57

http://www.origo.hu/itthon/20180124-hosnek-tartja-orban-viktor-a-holland-fvd-elnoke.html

Egy sajtzabáló véleménye egy tolvajról - felháborító, hogy ilyen degenerált vélemény lehet egy még degeneráltabb marháról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.01.24 20:49

A nap botránya, hogy kiderült: nem csak hogy befogadunk migránsokat, hanem ezek még CSOK-ot is igényelhetnek... Az adónkból, mi másból... Már látom előre a 2022-es választást, amikor a nyuggerek és hazai segílyesek mellett az ingyenmilliókkal kitömött, hálás bantu migránsok is tolonganak Orbánra szavazni, csak dolgozó nem marad egy sem ebben a segílyesparadicsomban...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html