Az IKEA augusztus 10-én nyitja meg első szerbiai áruházát Belgrádban - írta a Magyar Szó. A lakberendezési termékeket forgalmazó svéd vállalatnak ez lesz a 400. áruháza a világon. Ami a legfontosabbat, az árakat illeti egy kanapéágy 15-164 ezer dinárba kerül majd, dupla ágy matrac nélkül pedig már 6000 dinárért is megvásárolható lesz.

Az IKEA öt áruházat szeretne nyitni Szerbiában, egyebek között egyet Újvidék mellett. A székvárosiak már korábban is vásárolhattak IKEA-termékeket egy kis üzletben nem messze a város központjától.

Különféle lakberendezés termékeket árulunk - mondta a kis bolt egyik eladója. Vannak olyan fogyasztók, akik kifejezetten az IKEA-termékeket keresik. Sokaknak a megfizethető árkategória az, ami vonzó, hiszen akár már 100 dinárért (250 forint) is vásárolhatnak poharat vagy 2000 dinárért fűrészt.

Az IKEA-termékek kedvelői nyilván várják a Belgrád-Nis autópálya mentén épült új, 33 ezer négyzetméteres áruház megnyitását. Eddig ugyanis csak a térségben található valamelyik (Budapest, Zágráb, Bukarest) IKEA-áruházban vásárolhattak.