Orbán Viktor kérése lepattant az EU-ról

Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének teljes a bizalma Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnökben - közölte Dana Spinant, az uniós bizottság szóvivője kedden a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján.
Szász Péter, 2020. szeptember 29. kedd, 14:51
Fotó: Getty Images

A szóvivő megerősítette, hogy Ursula von der Leyen megkapta Orbán Viktor miniszterelnök levelét, amelyben lemondásra szólította fel a cseh uniós biztost, Vera Jourovát. Hozzátette az uniós bizottság elnöke válaszolni fog a levélre.

A jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos bizottsági aggályok jól ismertek, amellyel a szerdán bemutatni tervezett, jogállamiságról szóló jelentés fog részletesen foglalkozni. A jelentés valamennyi uniós tagállam jogállamisági helyzetét elemzi majd - tette hozzá.

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor levélben fordult Ursula von der Leyenhez, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával.

A miniszterelnök szerint a bizottság alelnöke Magyarországot 'beteg demokráciának' nevezte, és azt mondta, hogy a polgátok "nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.09.30 11:44

@OV:

Olyan ez mint annak idején a náci rendszer volt.
Van egy réteg aki az adott pillanatban jól megél belőle és ezt kihasználja, próbál tenni érte, hogy ez sokáig így is maradjon.
A történelem távlatból meg ma már vállalhatatlan. A szégyent meg valamelyik leszármazottja fogja viselni helyette. (lásd Pokorni Z. esete)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2020.09.30 11:24

Tényleg szánalmas, ahogy a Fidesz-és Orbán hívők védik ezt a pszichopata, elmebeteg, gyógyszeres, kisebbségi komplexusokkal terhelt, nérói attitűdökkel rendelkező állatot!
Hihetetlen, hogy a 21. században vannak FÉRFIAK, értik FÉRFIAK, aki erre a pocakos állatra gerjednek!
Nem értem: hogy életerős FÉRFIAK!!, miért nem szereznek maguknak egy top modellt...és gerjednek arra...itt van krix10, aki szánalmas állat módjára védi ezt az állatot...pedig tudja(!!) a feje, hogy Orbán meglopja-és kirabolja...de csak azért is az Orbán farkát veszi a szájába!
De elbeszélgetnék a Fidesz szavazók anyjával: hogy nem szégyellik magukat a 21. században: hogy egy férfival fekszenek le..!
Ezeknek nincs kölykeik, nincs feleségük, hogy LEGALÁBB ELŐTTÜK TARTSÁK MAGUKAT EMBERNEK!!?
Tényleg Orbán meztelen aktképére gerjednek?
Mert nem csodálkoznék: ha Krix10-hez hasonlóak Hitler idejében élnének...akkor még megérteném, hogy a vezért akarjál le...opni...de könyörgöm a 21. században vagyunk..és ezen FÉRFIAK!!!!!, értik FÉRFIAK: önbecsülésüket, tartásukat, emberi mivoltukat megalázzák azt által, hogy Orbánnal lefekszenek!
Szánalmas és undorító egyben!
Nem semmi csávók!
Őrület: ahelyett, hogy krix10 lehányná Orbánt...itt élteti a csávót FÉRFIKÉNT!!!...nem semmi!
Ennyire megtagadni emberi mivoltukat!

Hogy nem látják: hogy krix10-et is úgy, de úgy megalázza saját vezére..és leköpi szotyival!
Nem ÉRTI, NEM ÉRTI!!!...hogy Orbán nyálas szotyival PONT A KRIX10-hez hasonlókat köpi szemen...meg krix10 édesanyját és kölykét!
HOGY NEM ÉRTI, HOGY PONT A FIDESZ HÍVŐKET KÖPI SZEMEN ORBÁN NYÁLAS SZOTYIVAL!!!
Ha én krix10 lennék: adnék Orbánnak olyat, hogy a fal adja a másikat...de FÉRFIKÉNT, ÉRTIK FÉRFIKÉNT nem hagyom megalázni magam egy pocakos elmebeteg állat!
Tényleg felháborító, hogy vannak emberek, a 21. században...akikkel ezt meg lehet tenni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.09.30 10:57

@krix10: "Nem engedte meg a német Der Tagesspiegel, hogy publikáljon egy válaszcikket Kovács Zoltán"

Tudják, hogy az az ember folyamatosan ferdíti a valóságot. Csak a Fidesz féle igazságot ismeri, az meg messze áll a valóságtól. Kiismerték már.
Ha azon múlik, az az ember még azt is letagadja, hogy a CEU-n végzett...

"Az unió kormányközi döntéshozó fórumán, az EU Tanácsában kedden délelőtt tartották a második meghallgatást a magyarországi helyzetről.
Nem bírta ki sorosozás nélkül
Az eseményről élőben tudósított a helyszínről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár, aki Twitter-bejegyzéseiben többek között azt írta, hogy "a sorosisták megint egy ideológialag vezérelt politikai csatába rángatták bele az EU Tanácsát".
Posztjai nem maradtak visszhang nélkül, ugyanis a kétórás, zárt ajtók mögött tartott meghallgatás végén a soros elnökség képviseletében felszólaló finn miniszter, Tytti Tuppurainen magyarázatot kért a magyar kormány képviselőitől az "elfogadhatatlan" és az EU szabályait sértő magatartásra. Felszólalt Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter is, aki azt mondta: elhagyja az üléstermet, ha Kovács nem távozik onnan azonnal." forrás : Népszava

Szerinted mennyiért ér egy ilyen ember szava? Ez az ember nevetségessé tette magát ország, világ előtt, csak hogy egy beteg demokrácia beteg vezetőjét védje.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix10, 2020.09.30 10:19

@Darabont1453:
A világ legjobb eü-je Szlovákiában van (8/1M) és az afrikai országokban (0-7/1M)!
Az USA-ban meg az egyik legxarabb: 636/1M halott!
Ugye elmebeteg barátom?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.09.30 09:14

@katolikus: Mi van orbánfelszopó narancsdroid ? Az elevenetekbe találtam ???

Ostoba narancsbirka. Ma mennyi halottat számoltatok meg a " világszínvonalú egészségügy " működésének következtében ?????

Mondjad kedveském, hogy beeeeeeeeee...XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html