Alakul az új amerikai kormány

Joe Biden megválasztott amerikai elnök várhatóan kedden mutatja be, kiket szemelt ki a kormányzati kulcspozíciókra, de az amerikai sajtóban már hétfőn is több értesülés jelent meg a kinevezéseket illetően - írja a 444.
Szász Péter, 2020. november 23. hétfő, 20:29
Fotó: Getty Images

A New York Times szerint Biden Alejandro Mayorkas kubai-amerikai ügyvédet nevezné ki nemzetbiztonsági miniszternek, ezzel Mayorkas lenne az első latin-amerikai származású ember ezen a poszton. Mayorkas egyébként miniszterhelyettes volt ugyanennél a tárcánál Obama második elnöksége idején, amikor Biden alelnök volt.

Szintén az Obama-adminisztárcióban dolgozott Avril Haines, akit Biden a New York Times szerint a hírszerzés vezetőjének szemelt ki. Haines Obama nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt, előtte pedig a CIA igazgatóhelyettese. Ha a New York Times értesülései helyesek, akkor Haines lesz az amerikai hírszerzés első női vezetője.

John Kerry, az Obama-kormányzat külügyminisztere pedig klímavédelmi ügyekért felelős különmegbízott lenne - olvasható a portálon.

A külügyminiszteri poszt várományosa Antony Blinken, aki elkötelezett híve az emberi jogoknak, így vélhetően nem lesz a magyar kormány barátja.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.11.23 21:21

Hahaha. Ami alakul, az a vádirat. Jön a Kraken. A bolsevik, marxista demokratáknak vége. Its by far not over!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html