Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Most annyi oltóanyagot vásároltunk, hogy be tudjuk oltani az összes amerikait. Egyenként 100 millió adagot vásároltunk a Pfizertől és a Modernától, így a készletünk 600 millió adagra nő majd" - jelentette be Biden.

Hogy mindkét vállalattal megállapodtunk, és most már szerződés kötelezi őket arra, hogy felgyorsítsák a 100 millió adag leszállítását, amit a korábbi június végi időpont helyett május végére vállaltak - mondta az amerikai elnök  az MTI szerint.

Mintegy 330 millió lakosával, akik közül 73 millióan 18 év alattiak, az Egyesült Államoknak további 60 millió adagra lenne szüksége, hogy minden egyes amerikait be lehessen oltani. De sokan vannak az országban, akik kijelentették, hogy nem hajlandóak elfogadni a vakcinát, és a gyermekek számára nincs még engedélyezett oltás.

A Pfizer vakcinája akár 16 éves gyermekeknek is beadható, de a Moderna oltása csak 18 éves és idősebb felnőttek esetében alkalmazható. Ezek az életkori határok azonban hamarosan kibővülhetnek - mondta még januárban az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának víruskutatója. Anthony Fauci egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Moderna már teszteket folytat egy 12 éves és idősebb gyermekek számára is megfelelő oltással kapcsolatban, ezért arra számít, hogy tavasz végére, nyár elejére a fiatalabb korosztálynak is lesz vakcinája.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerint csütörtökig több mint 68 millió adag oltást osztottak szét az országban, és ezek mintegy 68 százalékát beadták.